vineri, 18 ianuarie 2013

Seducatoare dupa sarbatori

Sarbatorile de iarna vin cu un surplus de mancaruri grase, delicii culinare si aport caloric suficient de bogat capabil sa ne scoata din minti dupa ce euforia desfacerii cadourilor de sub brad a trecut. Luna ianuarie este o luna care trece extrem de repede, o luna in care ne propunem rezolutiile pentru anul urmator, o luna in care trebuie sa ne revenim dupa luna decembrie, luna exceselor de tot felul... culinare, de nesomn, de bantuiala din casa in casa, de la o masa bogata la alta si mai bogata.

Pasul 1: renuntam la mancarea grasa. Mancarea grasa este greu de digerat, fie prin prisma carnii din care este preparata, fie prin prisma modului de preparare. Propunem sa uitam de mancarurile prajite, sau prea scazute, de mancarurile cu rantas sau sosuri grele, de mancarurile cu carne grasa. Sa ne “imprietenim” cu puiul, curcanul si pestele alb. Sa ne amintim de carnea fiarta si la gratar.

Pasul 2: renuntam la sedentarism. Sa ne “reimprietenim” cu sala de aerobic sau cu miscarea in aer liber, pentru acelea dintre noi care tolereaza bine temperaturile scazute. Miscarea in aer liber arde cele mai multe calorii si depozitele de grasime. Pentru acelea dintre noi care nu dispunem de timp, sa uitam de lifturi, acolo unde avem de urcat scari; sa uitam de autobuz, atunci cand numai o statie ne desparte de serviciu, sa uitam de masina personala, atunci cand lucram suficient de aproape de casa.

Pasul 3: renuntam la legumele si fructele preparate termic (in cazul legumelor, prin prajire; in cazul fructelor, din compot). Sa trecem la legume si fructe crude, sau sub forma de sucuri. Legumele si fructele de sezon reprezinta un castig important in alimentatia oricarei persoane care tine la starea sa de sanatate. Nu degeaba ne bucuram pe timpul iernii de citrice, foarte bogate in vitamina C, un adevarat ajutor in timpul racelilor.

Lady’s Boutique recomanda urmarea acestor pasi simpli, pentru ca lenjeria intima sa sublinieze trasaturile frumoase ale corpului !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu