marți, 19 martie 2013

Despre pasta de dinti organica

Probabil ca va ganditi acum de ce as alege eu o pasta de dinti ecologica, ce efecte benefice poate sa aiba? Ei bine are mai multe beneficii decat iti poti imagina sau te poti gandi ca nu are efecte negative, mai ales pentru copii fiind mai sensibili decat noi.

Pasta de dinti eco pentru copii de la Sana Vita nu are ingrediente chimice, contine doar carbonat de calciu, mir, propolis, ulei esential de fennel, carragreenan si glicerina vegetala.

pasta de dinti eco pentru copii
Produsele din plante concentreaza toate beneficiile bine cunoscute ale acestora pentru a avea acelasi efect cu cele clasice, eliminand toate ingredientele chimice. De exemplu in pasta de dinti de gasesc de obicei doua ingrediente care pe termen lung dauneaza organismului uman, propylene glycol, ingredient folosit ca antigel pentru motoarele avioanelor si titanium dioxide care este gasit si in cateva marci de vopseluri.

Stiu ca va ganditi si ce am putea sa folosim ca inlocuitor, doar nu revenim iar sa ne spalam pe dinti cu sare sau cu bicarbonat de sodiu? Nu, nu vom face asta, desi trebuie sa stiti ca bicarbonatul de sodiu se regasesti inca in pasta de dinti, desi se spune ca distruge smaltul dintilor. Putem sa ne orientam catre o pasta de dinti organic, trebuie sa va avertizez totusi ca are un gust cam ciudat, cele pentru copii sunt mult mai ok, dar ingredientele sunt diferite, fiind desigur adaptate grupei de varsta pentru care au fost gandite.

Mi-a luat trei luni sa ma obisnuiesc cu gustul, fetita mea in schimb nu a avut nici o problema, copii se adapteaza oricum mai repede decat noi, ceea ce este un lucru bun si normal as putea spune.
Iti recomand sa incerci macar, sa acorzi o sansa produselor naturale pentru ca s-ar putea sa fii surprins.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu